Puellae Kwartet

Het Puellae Kwartet is in 2017 opgericht. De musici hebben elkaar in 2008 leren kennen tijdens de ‘Muziekdagen Orvelte’. 
Jaren later kruisten hun wegen weer, doordat zij nu allemaal studeerden aan het Prins Claus Conservatorium Groningen.
Het Puellae Kwartet heeft de afgelopen jaren vele concerten gegeven op diverse locaties in binnen- en buitenland, o.a. in de Oosterpoort Groningen, Landgoed Lauswolt, Theater De Kunstgreep in Oostzaan, Grand Voyage in Papenburg (D), het Royal Palace in Brussel en bij diverse kunstkringen door het hele land. Ook zijn zij te horen geweest op Radio 4 en Radio OOG.

Zij hebben masterclasses gevolgd bij o.a. het Jerusalem Quartet, Gijs Philip van Schaik, Chris Duindam en Ilona Sie Dhian Ho. De vaste ensemble begeleider van het kwartet is de groepsaanvoerder van het Noord Nederlands Orkest, celliste Noëlle Weidmann. Individueel hebben de musici verschillende prijzen gewonnen bij o.a. het Haydn Muziek Festival, Britten Concours en het Prinses Christina Concours.

Graag stellen zij zich aan u voor:

Annefloor Plantinga

(1997) – viool begon op tienjarige leeftijd met vioollessen bij Sylvia van der Grinten. Ze vervolgde haar studie bij Sonja van Beek en studeerde in november ‘20 af bij Ilona Sie Dhian Ho. Annefloor heeft meerdere prijzen gewonnen, w.o. het Prinses Christina Concours, regio Oost. Annefloor is werkzaam als remplaçant bij verschillende orkesten in Nederland o.a. bij het Noordpool Orkest, NASKA, Nootstroom en het Noord Nederlands Jeugdkamerorkest. Sinds juni ’21 is Annefloor verbonden aan het Kunstencentrum VRIJDAG als viooldocente en artistiek leider. Momenteel vervolgt zij haar masterstudie viool bij Chris Duindam.

Annefloor bespeelt een viool van Jaap Timmer (beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds).

Julia Doornebosch

(1998) – viool begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen. Na privélessen bij Christel Postma werd ze in 2015 toegelaten tot de Jong Talentenklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Veselina Manikova. Julia vervolgde haar Bachelor bij Manikova en behaalde in juni ’21 haar bachelordiploma. Julia werd naar aanleiding van haar examen door het conservatorium aangedragen als prijswinnaar van de Andrea Elkenbracht beurs. Momenteel vervolgt zij haar masterstudie viool bij Eva Stegeman aan Codarts Rotterdam.

Julia bespeelt een viool van een anonieme Italiaanse bouwer (beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds).

 

Nouschka van Schaik

(1996) – altviool begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij Rita Rouw.  Vanaf jonge leeftijd speelt zij in kamermuziekensembles en in allerlei soorten orkesten. Zij maakte o.a. deel uit van het Nationaal JeugdOrkest en Joven Orquesta de Canarias. Momenteel speelt zij in het Noordpool Orkest. Nouschka is sinds een aantal jaar verbonden aan de muziekschool in Dokkum als viooldocente, daarnaast geeft zij privéles in Groningen. Nouschka is niet alleen actief als orkest- en kwartetmusicus maar heeft ook in verscheidende theatrale projecten gespeeld. In juni ‘21 behaalde zij haar bachelordiploma bij Chris Duindam. Momenteel vervolgt zij haar masterstudie bij Eva Stegeman aan Codarts Rotterdam.

Nouschka bespeelt een altviool van Kees Dekkers uit 2017.

Loïs van Malenstein

(1999) – cello begon op zesjarige leeftijd met cellolessen bij Corine ’t Hoen en vervolgde haar studie bij Jan-Ype Nota. Zij heeft 6 jaar met veel plezier in het Haydn Jeugd Strijkorkest gespeeld, waarvan ze 4 jaar aanvoerder is geweest van de cellogroep en ze heeft prijzen gewonnen op verschillende festivals. Loïs speelt regelmatig mee als remplaçant bij het Noordpool orkest. Naast uitvoerend celliste is zij ook docerend celliste en doet zij projecten met verstandelijk beperkten om hiermee een combinatie te vinden tussen enerzijds haar passie voor muziek en haar studie pedagogische wetenschappen aan de universiteit. Momenteel studeert zij klassiek cello bij Jan-Ype Nota aan het Prins Claus Conservatorium.

Zij bespeelt momenteel een cello van Hein Woldering.